Mijn werkwijze

Ik kan je op verschillende manieren helpen om jouw complexe vraagstukken sneller te verhelderen. Uiteraard pas ik mij aan aan jou behoefte. Daarom hebben we altijd een kort intakegesprek en bepalen samen het gewenste resultaat. Een strategische basecampsessie is veelal het startpunt – maar ook mijn manier van visueel werken – tijdens onze samenwerking.

Wil je jouw ideeën, problemen of uitdagingen eerst verhelderen, je gedachte ordenen, simpelweg sneller en beter op gang komen en samen komen tot een duidelijk stappenplan, of is jouw behoefte al meer concreet? Samen bepalen we de beste ‘aanvliegroute’.

Strategische basecampsessies

Wat gaan we doen

Tijdens een 2 tot 3 uur durende basecampsessie maken we – afhankelijk van jouw behoefte – complexe vraagstukken visueel helder en een duidelijk stappenplan, verkennen we problemen en uitdagingen en maken jouw toekomst voorstelbaar en/of creëren we strategische richting en ontwerpen strategie.

Dat doen we door middel van visueel denken, strategisch tekenen en het stellen van scherp vragen. Als visueel strateeg faciliteer ik het denkproces en zorg voor visualisatie. Vaak is het waardevol om (diverse) andere personen te laten deelnemen, zo verruimen we het blikveld en komen tot zoveel mogelijk nieuwe inzichten. Het visuele resultaat, of the big picture, geeft overzicht. Daarmee wordt het makkelijker om concrete stappen te zetten en betere beslissingen te nemen.

Visueel resultaat
  • een duidelijke visie op jouw (complexe) uitdagingen, overzicht van ‘next steps’ en een visueel stappenplan
  • een nieuw en gedeeld toekomstbeeld waar jouw organisatie naartoe zou moeten gaan
  • een strategische routekaart / strategieplaat die duidelijk de weg die voor jou ligt weer geeft
  • visuele communicatie tools om strategie of verandering tot leven te brengen

Zo ziet dat er ongeveer uit: