Nieuw toekomstbeeld vormen

Jouw toekomst en uitdagingen verkennen

Jouw toekomst voorstelbaar maken door te tekenen

De wereld wordt steeds complexer en verandert steeds sneller. Het is steeds minder duidelijk welke uitdagingen en problemen je gaat tegenkomen. Het succes van organisaties hangt af van een duidelijke visie. Jouw visie toont namelijk het ‘waarom’ – de stip aan de horizon – en helpt jou en je team op weg naar waar je heen wilt.

Hoe blijf je relevant in deze turbulente wereld?

Met een strategische basecampsessie verkennen we samen de toekomst en schetsen de big picture. We werken met de mindset van ‘problem finding’: wat komt er op jouw organisatie en/of mensen af, welke problemen of uitdagingen staan je (mogelijk) te wachten, hoe ziet jouw toekomstbeeld eruit en welke scenario’s kunnen we schetsen?

Wat gaan we doen?

Vooraf hebben we een kort intakegesprek en bepalen samen de gewenste uitkomst.

Tijdens een 2 tot 3 uur durende sessie maak ik complexe vraagstukken visueel helder. We verkennen de uitdagingen en maken jouw toekomst voorstelbaar. Dat doen we door middel van visueel denken, strategisch tekenen en het stellen van scherp vragen. Ik faciliteer het denkproces en zorg voor visualisatie. Vaak is het waardevol om (diverse) andere mensen te laten deelnemen, zo verruimen we het blikveld en komen we tot zoveel mogelijk nieuwe inzichten. Het resultaat is een ‘big picture’ en dat geeft overzicht. Daarmee wordt het makkelijker om concrete stappen te zetten en betere beslissingen te nemen.

Visueel resultaat

Een heldere visie op jouw uitdagingen en toekomst en een overzicht van de next steps.

 

Afhankelijk van jouw uitdaging en behoefte help ik graag met de next steps, zoals bijvoorbeeld het ontwerp van jouw strategie of creëren van strategische richting of om de gewenste strategie of verandering te communiceren en activeren.

Bedrijfskunde + strategisch tekenen

Samen maken we de toekomst voorstelbaar en complexe zaken helder, we creëren een concreet en gedeeld beeld (big picture). Dat geeft overzicht en creëert rust. Zo zet je makkelijker concrete stappen en neem je betere beslissingen.

Mijn rol: Visueel Strateeg | Bedrijfskundig consultant | Facilitator | Strategisch tekenaar | Sparringpartner |

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN